В интервю за телевизионния канал ABC News държавният глава на Украйна Володимир

...
В интервю за телевизионния канал ABC News държавният глава на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: Байдън може да прекрати войната в Украйна за 5 минути, ако Киев се откаже от териториите

В изявление за телевизионния канал ABC News държавният глава на Украйна Володимир Зеленски разяснява думите на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че може да постави завършек на войната за едно денонощие, като означи, че някогашният водач на Белия дом е разполагал с повече от 24 часа, защото спорът продължава от 2014 година.

По думите на Зеленски актуалният американски президент Джо Байдън би могъл да приключи войната в Украйна за пет минути, в случай че Киев се откаже от териториите, които счита за свои.

" Самото предпочитание да се постави завършек на войната е прелестно. Но това предпочитание би трябвало да се основава на действителния житейски опит “, акцентира Зеленски пред ABC News.

Според него Тръмп " един път към този момент имаше тези 24 часа “, когато Украйна беше в положение " не на пълномащабна война, само че беше в положение на война “. " И както допускам, той е имал това време на свое разположение, само че би трябвало да е имал други цели “, добави украинският президент.

" Ако приказваме за преустановяване на войната за сметка на Украйна, т.е. да ни принуди да се откажем от нашите територии, тогава, мисля, че по този метод Байдън може да я приключи даже за пет минути “, съобщи Зеленски, само че бе безапелационен, че Киев не би се съгласил на това.

Володимир Зеленски също акцентира, че е значимо Украйна да резервира двупартийната поддръжка в Съединени американски щати след изборите. По думите му има " рискови сигнали " от обособени политици за понижаване на американската помощ за Киев.

Доналд Тръмп, който има намерение да се кандидатира още веднъж на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, неведнъж е заявявал, че може да постави завършек на спора сред Русия и Украйна за 24 часа, без обаче да прецизира по какъв начин тъкмо ще го направи. Тръмп също по този начин увери, че за 10 минути може да убеди европейските съдружници да харчат повече пари за Украйна. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР